Bloggarkiv

Antall besøkende

torsdag 12. juni 2008

Gir ikke opp kampen mot ekteskapsloven?



Det er alltid like trivelig med konservative aktivister. De kjenner nemlig sin besøkelsesrett hver bidige gang det er snakk om å tilpasse samfunnet til nåtiden. Det virker for meg som om de fremdeles kjemper for å dra samfunnet tilbake i retningen av 1950-tallet. Når mor var husmor og homofile var syndere som kunne ende opp i fengsel for å uttrykke sin legning offentlig. De skal få poeng for å aldri gi opp ihvertfall. Jeg undrer på hva konservative skal klage over om hundre år.

Quote [Adressa.no, May-Helen Molvær (Krf)]:
"Det er totalt feil å frarøve barn muligheten til å ha en far. Det er barna som blir diskriminert med dette lovforslaget"

Opplysning:
Jeg undrer på om May-Helen har tenkt over at noen barn faktisk får to fedre isteden for bare en. Det er også et paradoks at vi får stadig flere alenemødre i samfunnet og ingen ønsker å ta i fra dem barna av den grunn. Rent omsorgsmessig har vel aldri far hatt en spesielt stor rolle i konservative familier uansett. Så jeg ser ikke det spesielt store tapet igjennom konservative briller for barnet.

Quote [Adressa.no]:
"Nettverket «Ja til ekteskapet» hadde samlet talere fra blant annet Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet, fra legestanden og ulike kirkesamfunn"

Kuriositet:
Hva faen har leger med barns oppdragelse å gjøre? Hvem ble sjokkert over at KrF var representert? Og er det ikke på tide at Frp skifter navn til Det Norske Republikanske Parti (DNRP)?
Den moralske dekadensen i Norge har oppsiktsvekkende nok også hisset på seg ulike kirkesamfunn eller sekter som de heter i alle andre debatter enn de som angår homofiles rettigheter.

Quote [Adressa.no, Per Lønning]:



"Farvel Høyre. Hvordan kan du våge å kalle deg et konservativt parti? Du er rørende lojal i finanspolitikken, du er rørende lojal i forsvarspolitikken, men du er opprørende troløs i familiepolitikken. Farvel! deklarerte han med ettertrykk"

Respons:
Jeg lurer på når finans -og forsvarspolitikken til Høyre ble styrt ut i fra Bibelen. Dessuten vil jeg ønske Lønning velkommen til det 21 århundre. Homofile parforhold har eksistert i offentligheten ganske lenge nå, så hvordan han mener at en fornuftig familiepolitikk ikke skal ta hensyn til denne voksende gruppen i samfunnet er utenfor min fatteevne? Skal familiepolitikken basere seg på en falsk oppfatning om at de eneste familiekonstulasjonene som finns er patrikalske?

Quote [Adressa.no, Åse Schmidt (Frp)]:
"Det langsiktige har ikke gått opp for folk. Dette gjelder de voksnes rettigheter, ikke barnas. At dette lovforslaget er kjørt fram i en slik rekordfart, er en skam"

Opplysning:
Rekordfart og rekordfart fru Blom. Jeg regner med at for deg så virker det som om samfunnet har gått litt fort i det siste, men faktum er at homofile har blitt steinet, hetset og diskriminert i snart 2000 år på grunn av sin medfødte legning. Det har ikke akkurat gått fort å gi dem de samme rettighetene som hetrofile. Kvinner fikk stemmerett i 1913. Det skjedde ikke akkurat over dagen selv om selve "lovforslaget" kom noe brått på de konservative. Det eneste som er en skam er at vi har undertrykt kvinner og homofile i all den tid vi har latt dere konservative løpe løpsk i stortinget.

Quote [Adressa.no]:
"Prosjektleder Øivind Benestad er også sterkt kritisk til måten loven har blitt behandlet på. Han savner skikkelig utredning og konsekvensanalyse"

Opplysning:
Jeg savner en skikkelig utredning og konsekvensanalyse av måten homofile har blitt behandlet på. Det stigmaet disse menneskene i lang tid har måttet leve med og fremdeles i stor grad preges av er hele grobunnen for din frykt. Hadde disse menneskene blitt behandlet som "normale", så hadde de sannsynligvis hatt like mye kjærlighet å gi til barna sine som et hvilket som helst hetrofilt par. De hadde ihvertfall stillt med like forutsetninger. Så lenge du vil opprettholde stigmaet om at homofili er ekkelt, så vil det alltid være vanskeligere for et barn å leve sammen med homofile foreldre. Dessuten undrer jeg på hvordan man skal kvantifisere familieomsorg og komme fram til den "beste" løsningen for barn.

Quote [Adressa.no, Øivind Benestad (Ja til ekteskapet)]:
"Vi håper at stortingsrepresentantene merker seg det engasjementet som er i denne saken, og at loven blir et tema ved neste valg. Etter valget kan vi håpe på at partiene går inn for å gjøre endringer"

Opplysning:
Jeg håper at stortingsrepresentantene ignorer patrikalske preferanser og oppfører seg som om vi levde i en sekulær stat. Religion har ingenting å gjøre i politikken. Jeg håper at et skille av stat og kirke er på vei. Jeg håper at stortinget forholder seg til de demografiske ulikhetene i befolkningen og ikke forholder seg til den nostalgiske troen om at patriarkiet er det beste for barnet. Jeg håper "Ja til ekteskapet" ser ironien i navnet de har valgt for organisasjonen sin. Jeg håper.


1 kommentar:

apples sa...

Helt enig, skjønner ikke hvorfor enkelte vil tvinge på andre sitt verdisyn - om du ikke fratar meg retten til å leve livet fullt ut som homofil skal jeg ikke tvinge deg til å gifte deg med en mann. Enkelt og greit.

Når man klager sånn over barn som ikke får en mor og en far, men som må slite seg gjennom livet med to fedre, så fremstiller man det som det er barn som blir røvet fra sine to foreldre av ulikt kjønn og omplassert hos to homofile - kvinner eller menn.

Det ingen ser ut til å tenke på er at dette er barn, som allerede er født, som har mistet foreldre eller har blitt forlatt, som har som eneste alternativ å vokse opp på barnehjem, på gata eller rett å slett å ikke vokse opp i det hele tatt.

Hvorfor vil de konservative frata disse stakkars barna enhver mulighet til å få en familie som bryr seg om dem? Tror de virkelig at barna vil velge barnehjem og barnearbeid fremfor et hjem med homofile foreldre?

For å si det litt satt på spissen slik at de skal forstå det - Hvorfor hater de konservative foreldreløse barn?

Twingly Blog Search www.carlighagen.blogspot.com Search results for “www.carlighagen.blogspot.com”